ANKARA / SİNCAN - Dr. Nurettin - Beyhan Elbir İlkokulu

Nis

Okulumuz 3-K ve 2-D sınıfları, Harmony Of Cultures projesi kapsamında ebru sanatı etkinliği düzenlediler. Ebru sanatının ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrendikten sonra da hazırladıkları çalışmaları okulumuzda sergilediler.

Şbt

Okulumuzun 3-K sınıfı, Stem ve Sağlıklı Beslenme Projeleri kapsamında "Besin Piramidi" etkinliği yaptılar. Tuz seramiği hazırladılar. Seramikle besin piramidine besinler yaptılar, fırınladılar ve boyadılar. Yaptıklarını piramide yerleştirip, bilgilerini pekiştirdiler. Çok keyifli ve eğlenceli bir çalışma yaptılar.

Ara

3K sınıfımız, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde projemiz Koa Harmony Of Cultures ile birlikte kodluyor.

Ara

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nca Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, 400'ün üzerinde eserin katılımıyla beste ve güfte dallarında 100. Yıl Marşı Yarışması düzenlenmiştir. Birinci seçilen marş, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen tanıtım programıyla, büyük bir coşku ve heyecan içinde milletimize armağan edilmiştir.

Ekm

Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında, okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili yapılan bilgilendirme sonrasında, öğrencilerimiz tahliye planına uygun olarak belirlenen toplanma alanlarında toplandılar.

Ekm

Avrupa Birliği Kodlama Haftası (CodeWeek) kapsamında 3-K sınıfımız, Cumhuriyetimizin 100. yılı konulu kodlama etkinliği düzenledi. Öğrencilerimiz, penguenler konulu başka bir kodlama etkinliği daha yaptılar.